vrijdag 4 mei 2012

Waarom JWOWW president moet worden

JWOWW of Jenni(fer) Farley, bij kijkers van het befaamde Jersey Shore gaat nu meteen een belletje rinkelen. Ik ga Jersey Shore niet verder toelichten, ik beperk me tot het uitleggen waarom Jenni mijn favoriete personage is.
Tussen het geslettebak en anabolengepomp door heb je binnen de club van JS één absolute engel: Jenni Farley. Ze is met afstand de perfecte guidette: zonnebankbruin, een killer lijf met ‘verbeterde’ borsten, een platte Jersey tongval, extensionslang donker haar en een bitchy blik bij uitstek. JWOWW is haar bijnaam, een betere bijnaam is er niet voor deze vrouw. Wat J-LO is voor Jennifer Lopez, is JWOWW voor Jenni Farley.
Jenni is nergens bang voor en trekt zich nergens iets van aan. Ze heeft mijn hart gestolen toen ze tijdens één van de allereerste afleveringen de volgende woorden sprak: ‘I am like a praying mantis, after I have sex with a guy I will rip their heads off.’

Voor mij, een meisje dat bijna 4,5 jaar verkering heeft met dezelfde man, een uitspraak die héél erg ver van mij afstaat. En me ondertussen intrigeert. JWOWW intrigeert me, ik wíl haar bijna zijn. In alles verschilt ze van mij: implantaten, tatoeages, extensions, nepnagels en zonnebanken maken mij alleen maar bang. Ik bewonder JWOWW. In Guido’s Paradise is Jenni de enige, ietwat normale vrouw. 
Sammi ‘Sweetheart’ is een enorm aanhankelijke, labiele parodie op het fenomeen ‘vrouw’ door haar geklit met Ronnie die haar allang zat is. Pas in het laatste seizoen kreeg ik weer een tikje respect voor haar. Een beetje dan. Snooki en Deena zijn voorbeelden van vrouwen die zichzelf totaal niet in de hand hebben; ze drinken en humpen alles wat los en vast zit, ze ‘vergeten’ hun ondergoed aan te trekken, ze huilen en schreeuwen om niets, lopen als loopse teefjes achter de mannen in het huis aan en als klap op de vuurpijl gaan ze ook nog eens met elkaar naar bed. Veeg me op en draag me weg.

En dan is er nog altijd JWOWW die al enkele seizoenen lang bewijst dat ze wat betreft IQ mijlenver boven de andere vrouwen staat. Iedere avond in The Shore zie je JWOWW niet of nauwelijks (zo’n engel is het ook weer niet) ruziemaken. Ze ziet er lekker ordinair uit maar heeft wel altijd ondergoed aan. Ze danst sexy maar is niet stomdronken. Jenni heeft alles onder controle. Sterker nog, iedere aflevering weer zie je JWOWW haar huisgenoten van de grond af rapen en naar huis escorteren. Ze zegt tegen haar vriendinnen dat ze stil moeten zijn als de politie langskomt zodat ze niet worden opgepakt voor openbaar dronkenschap. Ze maant de huilende Deena een zwangerschapstest te doen omdat ze van streek is, ze checkt bij de verdrietige Ronnie na een ruzie met Sammi en roept The Situation op om Snooki met rust te laten. Jenni zorgt voor rust in het vaak roerige huis.

Jenni staat niet alleen voor iedereen in het huis klaar met haar adviezen, tegenwoordig vind je haar adviezen en wijze levenslessen gebundeld op internet. Op de site JWOWW.com schrijft Jenni over allerlei onderwerpen, van hoe je de beste tan krijgt tot wat je níet moet doen op Valentijnsdag. Alvast één wijze les: wees niet zo stom om tot Valentijnsdag te wachten om je crush uit te vragen.
Haar beste post, in mijn ogen, is toch wel de P.I.L.F.’s (Presidents I’d Like to Fuck). Zo zegt Jenni over George Washington: ‘Who knew that the guy on the coin you use to get your laundry done was a bit of a looker. He can join me for some GTL anytime he wants!’ De blog van Jenni is leuk om te lezen en voelt ‘echt’. In tegenstelling tot veel andere websites van beroemdheden, heb ik daadwerkelijk het idee dat het echt Jenni is die achter haar laptop kruipt om stukjes te schrijven. Het is net alsof ze mijn vriendin is.

Als dit alles nog niet alles genoeg is, deze bezige bij heeft ook nog een boek geschreven. En dit boek heeft de beste titel die een boek kan hebben: The Rules According To Jwoww: Shore-Tested Secrets On Landing A Mint Guy, Staying Fresh To Death, And Kicking The Competition To The Curb.
In dit boek beschrijft Jenni alles wat je als vrouw moet doen om een Guido aan de haak te slaan. Daarnaast is het schijnbaar ook een goed boek voor mannen, die kunnen hier namelijk uit leren wat ze moeten doen om een vrouw van het kaliber JWOWW aan te kunnen.

Ik wil dit boek hebben. Ik wil alles leren wat JWOWW mij kan leren. Over mannen, over de liefde en het leven. JWOWW is ongetwijfeld het intelligentste personage bij Jersey Shore, of ze doet in ieder geval prima alsof. Of ze lijkt gewoon erg slim tegenover de rest van de cast. JWOWW zou zelf de ultieme P.I.L.F. zijn. Ik zeg: JWOWW moet buiten het JS huis gaan treden en de dingen groots gaan aanpakken.

Met JWOWW als president van Amerika zou de wereld anders zijn. Iedereen zou tannen en naar clubs gaan. Iedereen zou een stuk gelukkiger zijn. Iedereen zou rolletjes ham eten. Iedere vrouw zou hakken van twaalf centimeter hoog dragen terwijl ze lopen op grindpaden. Iedereen zou een toffe bijnaam hebben. Het leven zou zo makkelijk zijn geweest als JWOWW de baas was geweest van de wereld. 









1 opmerking: