zondag 26 augustus 2012

Recept: Quesedillas of Keesie-dillas (hihi)

Zo, ik heb weer een recept. Een recept waar ik zelf best tevreden mee was maar waar ik achteraf nog wat veranderingen in heb doorgebracht. Iets is immers nooit meteen perfect. Toch ga ik het met jullie delen, want het was erg lekker. Tip nummer één: wees niet bang om te flippen met de pan. Geoefende pannenkoekenbakkers draaien hier hun hand niet voor om, maar ik wel. Ik ben een schijterd als het gaat om flippen van pannen. Het gaat altijd fout bij mij. Nu viel het mee, de truc: wees niet bang, doe het gewoon.

Wat je dus nodig hebt voor twee quesedillas:

200 gram kipfilet
Foto via  http://burgersandbrewsfoodreviews.blogspot.nl/
1 (kleine) rode paprika
1 (kleine) groene paprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper (je kunt ook Mexicaanse jalapeno's gebruiken)
4 kleinere tortillas of wraps
Zeker 300 gram geraspte kaas
(nee dit is geen slank recept)

Voor de marinade:

4 theelepels zonnebloemolie of een andere neutrale olie
sap van een halve limoen
2 theelepels gerookt paprikapoeder (gewoon paprikapoeder kan ook)
2 theelepels komijn
1 theelepel suiker
1 halve theelepel chilipoeder of cayennepeper
2 theelepels korianderzaad
1 theelepel oregano
1 theelepel knoflookpoeder
Zout en zwarte peper naar smaak

Eventueel is verse koriander of peterselie een uitstekende optie, ik was het helaas vergeten.

First things first: snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar, laat de kip hierin marineren. Hoe langer hoe beter. Wat je kunt is de dag vantevoren de kip al in de marinade zetten en 's nachts in de koelkast laten staan.

Vervolgens snijd je de paprika's, ui, knoflook en peper in kleine stukjes. Roerbak eerst de kip gaar en laat deze even afkoelen op een snijplankje of bord. In dezelfde pan, waar als het goed nog marinaderesten in zitten, bak je de groente totdat ze zachter worden.
De kip is nu wat meer afgekoeld, nu kun je deze in nog kleinere stukjes snijden. Als dit klaar is zet je alles (kaas, kip, groente) bij elkaar bij je fornuis.

Wat je moet gaan doen is dit:
Leg een tortilla in de koekenpan met een beetje olie, Strooi daar flink wat kaas overheen (laat een randje van 2 centimeter aan de buitenkant kaasloos), en beleg dit met groente en kip. Hieroverheen gaat weer een flinke hoeveelheid kaas en vervolgens weer een tortilla. Druk de bovenste een beetje aan en flip alles om als de onderste krokant is gebakken en de kaas aan het smelten is. Je hebt een flinke hoeveelheid kaas nodig om de tortillas aan elkaar te laten plakken. De quesedillas zijn nu klaar.

Serveer met corona's en zure room. Guacamole is vast en zeker ook heel lekker, als je tenminste tegen avocado's kan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten